Japp igår gick ugnen och jag på högvarv i köket!!
Här smulades det jäst och smältes smör som sen blandades med fil och löstes i jästen, mjölet dammade och brödkryddorna spred en ljuvlig doft när de blandades ner i degen..
Jag älskar att baka bröd och
att det doftar så gott i huset och ända ut på gatan är ju bara ett plus...
Lille N var med på ett hörn, eller rättare sagt i varenda hörn,
hängandes i benet, sittande på bänkskivan,
ja till om med i degen hamnade han,
eller hans hand och halva arm, han såg lite förskräckt ut när han satt "fast"...
Igår bakade jag bröd från Leilas "a piece of cake"
Jag följer recepten på en höft, jo jag är noga med jäst och mjöl men sen slänger jag i lite linfrön, solrosfrön och havregryn där det passar...
Fibrex brukar också åka ner i degen men då får man vara noga med att tillsätta mer vätska i degen!
Så igår blev det:
Filmjölkslimpa 1 st (kanon lätt, behöver inte jäsa, bara blanda allt och svisch in i ugnen)
Sirapslimpa 2 st
Rågrussinbullar 12 st (utan russin för ingen gillar russin)
t.h Sirapslimpa |
t.v Filmjölkslimpa, ovan Råg(russin)bullar och vad är inte det godaste på nybakat bröd, om inte ost , ja en riktigt god ost som har varit lagrad i flera månader... |
Idag (väldigt tidigt) bär det av till Lerum öster om Göteborg!
Wiggo har hockeycup.
Så det blir en heldag i ishallen, kanske tom kväll beroende på hur det går för killarna.
Det ska i vilket fall bli en rolig dag och
bilen är fullpackad, man kan ju tro att vi ska på semester...
Önskar er en fin lördag....
Å gu va mycket gott! Vilka brön...
SvaraRaderaOch vem kan äta russin? Jag kallade dom för döa flugor när jag var liten. Syrran gillade russin ur ask, men efter ständigt påpekande av deras utseende så vägrade också hon äta....haha!
Hoppas ni får en härlig dag i Lerum och att dom spöar motståndarna så det står härliga till. Eller kanske bara har en riktigt rolig dag...
kram elsamarianne
Avis på dig som har så mycket gott bröd att välja på! Jag gillar med att baka bröd men har inget favoritrecept, inget som jag vill göra om och om igen. Testar nya hela tiden och ibland blir det inte alls bra, suck.Och så vill jag helst undvika vetemjöl så mycket det går, använder mycket dinkelmjöl istället vilket ska vara nyttigare, säger de som vet.
SvaraRaderaFilmjölksbröd brukar jag göra till killarna o det uppskattas mycket. Är som dig och brukar slänga i lite allt möjligt i brödet, beronde på vad som finns i skafferiet. Lite kul tycker jag för då blir det aldrig samma bröd gång till gång. Hoppas ni haft en toppendag o killarna är nöjda. Kramisar Tina
SvaraRaderaKul att baka bröd just eftersom man varierar med det man har hemma! Ser jättegott ut! Kram Sara
SvaraRaderaEn sådan ljuvlig sysselsättning! Och så gott det ser ut! Känner nästan dofterna ända hit:-)
SvaraRaderaKram,
Frida
Oj vad duktig du är som bakar eget matbröd, det har aldrig varit min grej. Filmjölkslimpan brukar bli ok men resten är jag rätt kass på konstigt med tanke på att jag fixar vetedegen för bullar. Ja ja man kan inte vara duktigt på allt och just nu har nästan hela familjen snöat in sig på LCHF så ingen vill ju ha bröd ens ;)
SvaraRaderaHoppas ni kom hem sent idag = att det gick bra på turneringen ;)
Kram Ullis
åh va duktig du är på att baka bröd ...
SvaraRaderaönskar att jag också hade haft den orken.
hade velat ha ett riktigt gott mörkt bröd med goa frön som hade vart okej att stoppa i sig.. inte tätt med sånna i mataffären direkt.. :(
måååste bara säga HERREGUD vilket hus ni ser ut att ha. har ju bara hört lite av dig ang. n´s golv och w´s fix i rum.. men satan va fint ni ser ut att ha .. precis i min stil :D bra jobb där Sandra..
hoppas de gick bra för Wiggo på sin cup ! :)
Kram på er!
Oj va med bröd. Va duktig du är. Och goda ser dom ut att vara oxå.
SvaraRaderaNär du har tid så får du gärna dela med dig av recept;-) Jag älskar nya recept.
Kram