onsdag 24 oktober 2012

Skiljas från sina böcker...

Jag älskar att läsa!!! Ge mig en bok och en "do not disturb" skylt så försvinner jag in i böckernas värld.

Nu har jag tagit bort och packat ner en massa massa böcker från tv-rummet, ja det är svårt att skiljas från sina böcker, det är ju en del av mig och det känns som en del av mig försvann när jag tog bort dom. Men det var sååååå många böcker. Så det känns ok ändå! 

Mina föräldrar har alltid läst för mig (och min bror) varje kväll har vi fått höra godnatt saga. Något som jag tycker är viktigt och gör/vill för mina barn. För Wiggo har vi alltid läst, mer eller mindre varje kväll sen han var liten, och nu är lille N sju månader och vi läser och pekar i böcker för honom med även om han mest biter och dreglar i dom.
Min mamma läste väldigt mycket, och precis som jag hade hon en massa massa böcker så det är väl från mamma som jag ärvt min älskar-läsa-böcker-gen.Idag är en hemma-dag, står halvt om halvt och stirrar in i garderoben, väljer, tar fram, lägger tillbaka. Värmen känns så långt bort när man tittar ut här hemma. Idag är det grått och molnigt här hemma så det blir en perfekt packa färdigt dag.

Ha en härlig onsdag...
6 kommentarer :

 1. Har du läst En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa, en riktigt söt liten historia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte läst, får kolla detta! Tack för tipset!

   Radera
 2. Visst är det härligt att läsa böcker.

  Hoppas du haft en bra dag!! Kram kram

  SvaraRadera
 3. Det är en fantastiskt gåva att ge till sina barn tycker jag. Språket. Ett barn som får höra sagor utvecklar fantasin, ett barn som man läser för blir ju också uppmuntrad att själv läsa och det i sin tur leder till ett bättre språk och läsförståelse. Önskar så att alla barn fick den chansen... Själv har jag fått göra mig av med många böcker då vi bor så litet. Men jag är inte sentimental med sådant utan blir glad när någon annan vill läsa böckerna:) Drömmen är dock att ha ett eget "bibliotek" hemma någon gång i framtiden.

  En gång fick jag frågan varför jag inte nämner läsning s om ett intresse när jag skulle svara på "hobbies". För mig är det lika naturligt som att andas och jag anger ju inte andning som ett intresse var mitt svar:) Fast jag lever med en kille som i stort sett aldrig läser och det är ganska skönt på sätt och vis:)

  Stor kram och tack för dina fina värmande ord inne hos mig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag andas inte heller som hobby ;-) Min man
   läser heller inte böcker, men nu ska ha ta med en bok på resan!

   Böckerna ligger i garaget, kanske får för mig att ta in dom igen.

   Kram

   Radera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)