onsdag 12 mars 2014

Bagels...

Min första bagel åt jag i Chicago...
sen var jag fast...
varje morgon kanske inte varje men ofta,
 fyra år "over there" och
det blev många bagels i magen...
och en kaffe "to go"
Gärna bagels med vallmofrön på...
Creme cheese, äppleskivor och kolasås...
Hur gott som helst...
 
 
 
Nu bakar jag bagels lite då och då...
Receptet är enkelt,
 det tar lite tid med jäsningen och sen att koka dom...
Recept här
men har du tid så prova!
 
och när man tränat är det ju viktigt att fylla på igen, eller hur?
 så efter gårdagens träning kunde jag ju inte motstå en bagel
barnen hade somnat, mannen jobbade sent så det var
soffläge och en bagel...
För övriga sysslor hemma försvinner ju inte men
kanske att en påse med bagels gör?
Så det var bäst att passa på....
 
 
Solen skiner och det är ju bara så underbart!
K R A M


30 kommentarer :

  1. Mmmm så gott! Förstår att det slank ner en å annan när du bodde i Chiacago! När vi var i NY första gången, jag och mannen så hittade vi ett toppenställe vad gäller Bagels. Tall Bagel hette det och låg i närheten av vårt hotell. Vi åt frukost där varje morgon, ett så mysigt ställe där det kändes som att tiden stannat lite på 50-60:talet. Vilka bagels... massa cream cheese... ååh vad sugen jag blev nu, känner jag... ;)
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott! Vallmofrön är så smarriga.

    Låter lite lustigt med kolasås, men det är säkert gott ihop med äpple.
    Min sambo testade baka bagels inte för så länge sen, men han glömde koka dem så de blev mer som frallor. Jag är sugen på att testa!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. mm... så gott!
    Och solen skiner här med, underbart!

    SvaraRadera
  4. Å vad gott .Här skiner solen också underbart .Kram Rita

    SvaraRadera
  5. Låter gott
    önskar dig en fortsatt bra dag
    kram Linda

    SvaraRadera
  6. Åååå, så gott. Kurrar allt till i magen min nu;-)
    Ha en riktigt fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Men ohh så gott, vad sugen jag vart

    SvaraRadera
  8. Åh, men bagels är ju bara sååååå gott!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Jag har aldrig bakat bagels, men kanske dags att prova! Såg på TV hur man gör och det verkade väldigt viktigt att få rätt konsistens på degen! När jag är i Lund brukar jag handla ett gäng på "Mormors bageri" och stoppa i frysen!
    kram M.E

    SvaraRadera
  10. Såå gott med bagels, måste väl testa att göra någon gång.
    Fin kväll, kram

    SvaraRadera
  11. Ohh så gott med bagles. Cream cheese, skinka och gränsaker har jag gärna på mina. Ha det gott! Kram Camilla

    SvaraRadera
  12. Så gott det ser ut!! Smarrig värre och klart du ska unna dig efter träningen :)

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  13. Har aldrig bakat bagels men kanske ska man prova. Det är ju jätte gott! Efter träning får man unna sig något gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Jag var bara i USA ett halvår, men det var bagels som gällde varenda dag då också! Min favorit var "raisin & cinnamon" :) Var längesen jag bakade bagels nu, men nu blev jag verkligen sugen att göra det igen.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  15. Det var länge sedan jag åt en bagel.Har dock aldrig ätit med sött pålägg och har aldrig gjort egna. Måste jag prova. Kram Anette

    SvaraRadera
  16. Har aldrig bakat bagel, så det måste jag göra. Det blev ju såklart en del när jag var i USA, gick ju liksom inte att låta bli. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  17. Jag måste helt enkelt åka till USA då, för här har jag bara bagel-minnen från min tid då jag jobbade 1 år på McDonalds.....och de är ju inte så värst roliga =P
    Kul att du kanske hänger på Röhnisch Running School, vet ju inte alls vad som väntar, så ska bli spännande. Men innan när de kört tror jag de haft en mot 5 km och en mot milen. Jag hatar intervall pass (de är ju så mycket jobbigare), men jag måste bli bättre på det så hoppas få tips på bra upplägg.
    Hoppas allt är bra med er annars, och härligt med massa trevligheter att se fram emot, kram Malin

    SvaraRadera
  18. Har aldrig bakat egna, men jag har däremot ätit och det är ju så gott.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  19. Ja, du bagel rostad med cream cheese och tomat,mmm
    Gillar't!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  20. Soffläge och bagel, det låter toppen.
    Önskar dig en härlig dag!

    SvaraRadera
  21. De ser himla goda ut!

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  22. Mums vad gott det lät! Nej man behöver inte vara rädd att allt hemmafixet försvinner det står liksom alltid där och väntar på en! Kul med partyinbjudan!

    Kram jenny

    SvaraRadera
  23. Ääääälskar bagels! Speciellt när man rostat dom lite. Å va himla gott! Men där till att baka egna....näe.
    Jag sliter med kompostkvarn, grenar, stenar och slikt, och nån träning har det inte blivit. Alla värden helt superbra på proverna.. det var väl en "bugg" som gjorde mig så rasslig. Men just nu känner jag inte för att träna. Lagom träningsvärk o stelhet ändå efter dagarna här hemma. Nu har dom dessutom ny release på step, det blir nya rörelser och jag känner banne mig inte för det... så jag väntar lite...Det är skönt att kunna göra som man känner.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  24. Åh det ser jättegott ut! Ha en fin dag! Kram Stina

    SvaraRadera
  25. Jag har nog aldrig ätit bagel tror jag. Undrar om de blir goda som glutenfria? Kanske skulle testa :).

    Ja nog är det gott att fylla på efter träning och rätt tänk där med sysslorna :).
    Ha det gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  26. Mums vad gott. En sån hade gärna fått slinka ner här och nu. Kram.

    SvaraRadera
  27. Så roligt att du vill vara med och skriva ett ord! Ta din tid du , jag publicerar ett i veckan vartefter folk blir klara. Jag vill att det ska vara roligt, ingen press och stress:)
    Kram

    SvaraRadera
  28. Koka dem? Jag var tvungen att läsa receptet för att förstå. Och det var inget för mig.
    Men äta dem kan jag!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  29. Jag bodde i N.Y. ett år och då blev jag fast!!! Älskar Bagel! Mina blir rätt så kompakta, jag skall kika på ditt recept, det kanske är bättre :) Nu blev jag sugen på att baka!
    Ha en fin dag!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  30. Tror mig ätit det någon gång, men kan väl inte ha varit en otrolig smakupplevelse eftersom jag inte kommer ihåg. ;-)

    Ha en fin fredag.

    Kram N

    SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)