måndag 26 augusti 2013

Surdegsbrödet del två...

och del tre! 
Japp "husdjuret" överlevde och jag matade degen troligtivis rätt...
degen kändes lite rinnig och flöt ut på plåten så bröden blev lite stora men dom smakade gott och resten av familjen gav mer än godkänt...
 Så här hemma blir det till att baka surdeg fler gånger...
och enkelt var det att göra, 
det är bara det där med tiden 
som gör att man inte tar tag i det 
så det är bara att planera in bakandet i familjekalendern...

del tre?
Jo brödet är uppätet och 
en bild glömdes av då helgen har spenderats med fotbollsmatcher på lördagen och fotbollscup på söndagen....
En hejande fotbollssupporter behöver ju mat i magen...


T A C K 
alla ni som i lördags hejade och önskade mig 
L Y C K A  T I L L 
på Midnattsloppet!
 både här på bloggen och på instagram...
Det var ett roligt lopp och det gick bra...
(som alltid så tänker jag efteråt att jag skulle tagit i mer)
men men 
nu är siktet ett nytt lopp i November!!!

Ha en härlig start på veckan!!!


26 kommentarer :

  1. Så kul att det gick bra på loppet och att surdegsbrödet överlevde och blev uppätet! ;-)
    Kram och ha en fin vecka!
    Judita

    SvaraRadera
  2. Jag vill med göra surdegsbröd! Gjorde du grunden själv eller köpte du en sån där färdig som finns i butiken?

    Roligt med loppet som gick bra!

    Ha en bra dag
    //bara anna

    SvaraRadera
  3. Oj vad du hunnit med mycket sedan jag läste sist!! Midnattsloppet så spännande! Förstår att det var pirr i benen men vad roligt att du fixade det galant! Var ska du springa i November??

    Hoppas det går bra för lillkillen på förskolan, det är jobbigt för ett mammahjärta. Full förståelse!

    KRam

    SvaraRadera
  4. Duktig! Både midnattsloppet och surdegsbröd! Nu hittade jag dig på Instagram också!

    Önskar dig en supervecka!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Härligt att det blev bra och gott. Men visst är det så att man allt för ofta glömmer bort att ta "innanfoton". Vissa lägen är ju svårare än andra att återställa. Har man ätit upp brödet är det ju för sent!! Kanske skulle testa surdeg iallafall?
    Grattis till genomfört Midnattslopp.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Bra jobbat med både baknin goch löpning. Jag ska också ge mig på det där (menade bakning, men ska iof springa ett lopp snart också...) i höst tror jag. Är ju så gott!

    SvaraRadera
  7. Kul att brödet blev bra. Kanske skulle testa någon gång.
    Ha en bra dag
    Kram Linda

    SvaraRadera
  8. Vad kul att brödet blev lyckat!
    Vad duktig du är.. jag blir så impad!

    Önskar dig en fin start på veckan!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Skriver adressen även här: sportsdirect.com heter sidan. Man kan välja att få den på svenska men då är det googletranslate, så inte den bästa svenskan ;)

    Härligt att det gick bra. Nu blev jag nyfiken, vad blir det i november?

    Idag blev det åter inskolning och idag gick jag därifrån en timme. Och gick skönt nog jättebra. Så känns lovande. Hon börjat ju först nästa måndag på riktigt och kommer gå mån-ons 5 tim per dag.

    Hoppas ni för en bra start på veckan. Kramar

    SvaraRadera
  10. Roligt att det blev bra! Jag har aldrig bakat med surdeg, men är väldigt nyfiken och ska se till att göra det.
    Passar också på att heja på dig så här i efterhand!
    Kram

    SvaraRadera
  11. hej min vän...
    Finns det nåt du inte klarar av :)
    Tror inte det... Kul att löpningen gick bra, stort och starkt gjort om du frågar mig :)
    Surdegsbröd har jag aldrig provar på faktiskt, ätit såklart men inte bakat själv.
    Kanske ska prova :)
    Ha en jättefin kväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  12. Härligt med löpningen! Och surdegsbröd - bästa brödet! :-)

    SvaraRadera
  13. Mums!

    Tipsar om detta:

    Rågbullar

    4.5 dl kallt vatten
    250 g rågsurdeg
    10 g jäst
    650 g vetemjöl special
    125 g grovt rågmjöl
    15 g mörk sirap
    20 g havssalt
    100 g rostade pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, solrosfrön
    100 g tranbär
    Pumpafrön till topping

    Rosta pumpakärnorna och frön i 200 g ugn tills de är ganska mörka. Häll i vattnet, rör runt och låt svalna något. Blanda sedan resten av ingredienserna utom saltet och arbeta degen i 10 minuter i assistenten. Häll på saltet och arbeta 5 minuter till. Låt vila i 30 minuter.

    Forma en lång rulle och dela degen i 16 bullar. Spraya lätt och doppa i pumpafrön. Låt jäsa i 2 h eller i kylen över natten. Sätt ugnen på 250 grader (ta ut bullarna ur kylen samtidigt om de stått i kylen). Grädda den i 15 minuter och låt svalna på galler.

    SvaraRadera
  14. Duktig du är...verkar jättegott!
    Kram
    Carina

    SvaraRadera
  15. Härligt jobbat både med bröd och det andra, duktig du är =D
    kramar

    SvaraRadera
  16. Mums så gott, måste också ta mig tid att testa.
    Kul att det gick så bra på loppet!!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Wow!! Grattis i massor till midnattloppet! Så duktig du är:)) Och kul att du tyckte det kändes bra!
    Då borde jag alltså ge mig på det här med surdegsbröd. Verkar ju som det blev himla gott också:)

    Kram duktiga du!!
    Fredrika

    SvaraRadera
  18. Vad roligt att höra att loppet gick bra!

    SvaraRadera
  19. Visste att du skulle fixa både löpning o brödbak galant. Kramisar till fina dig. Tina

    SvaraRadera
  20. Du lyckades med allt......super! Det trodde jag väl. Kram Anette

    SvaraRadera
  21. Så härligt att allt gick vägen! Kram!
    Www.aochmflyttarin.blogg.se

    SvaraRadera
  22. Åh, du är så duktig som bakar bröd! Jag är en periodare som bakar bröd ibland men ibland blir det ingenting. Hembakat är ju faktiskt godast och nyttigast.

    Vad skoj att loppet gick bra och ett nytt inbokat, vad blir det då?

    Sv: gällande 5:2 så har jag inte vägt eller mätt mig något, jag har bara hållt på en vecka och jag tror inte att det gjort så mycket på vikten än. Men som sagt det är inte viktnedgång jag har som huvudsyfte, fast nog blir jag glad om kroppen blir lite fastare på köpet :). Jag har känt mig så galet trött under en längre period och känner att om det finns något som kan få mig piggare så är det värt att testa.

    Ha det gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  23. Kul att det lyckades :) kram Diana

    SvaraRadera
  24. Så roligt att du lyckades med surdegen! Jag förstår att brödet är uppätet för godare bröd finns ju inte!
    Jag kanske får ta tag i saken och göra ett nytt försök med en surdeg, med risk för att jag äter alldeles
    för många mackor!
    Ha det gott!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  25. Grattis till loppet! Å vad jag är imponerad! Jag vill också...
    Surdeg, där är det också ett grattis. Det har jag som sagt testat o inte ens hunden gillade det...
    Så vi köper i affärn fr o med nu...
    Och idag har jag sagt ja till ännu en dag på sjön, och jag får träna på att få båten i hamn,,,(det är min sak att haka tag i bryggan,se) ja nån sjöbuse blir jag aldrig. Följer med för att det är liiiiite vackert och ganska nice ändå. Bara det inte går för fort och man kommer in i svallvågorna hos större båtar, då slår det i båten så man tror man ska poppa rakt upp i luften...hihi
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  26. Grattis till loppet och surdegen! Härligt att läsa om båda. Kram

    SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)