torsdag 17 januari 2013

F O T O rensning...

Datan, kameran, iphonen svämmar över av bilder...

Går jag igenom dem alla så kan jag säkert radera en hel del av dom...
I datan ligger massa kort som jag vet kan raderas, sådana kort man tar ungefär trettio ex av med olika inställningar för att bli bättre vän med kameran.
Sen är det kort på barnen, hockey, fotboll, semestrar, grillkvällar, utelek mm mm som ligger fint sorterade i mappar.
I iphonen ligger en massa minnes-kort, alltså när det är något viktigt jag måste komma ihåg, som tider, recept, telefonummer mm mm så brukar jag fota -kanon!!  
och massor av bilder på Noah, och andra bilder som jag använder på Instagram.
Tyvärr är jag inte lika duktig längre på att framkalla bilderna, men jag är duktig på att spara bilderna till ett usb minne (tänk om datan pajar) och nu är det fullt så det blir till att köpa ett till.

Hur gör ni med era foton för blogginlägg?? redigeras bilderna?? förminskar ni??
(Jag har läst på en del bloggar att Picasa utrymmet blir fullt efter ett tag)

Så det är väl bara att sätta igång med fotorensningen, Lille N sover och jag sitter här med en kopp kaffe...

Ha en toppen Torsdag

Del av vårat vardagsrum, Tine K lyktor

Min bästa möbel, fåtöljen Tomelilla

Kudde Tine K


20 kommentarer :

 1. Fina bilder!
  För mig har foton blivit lite som en färskvara, tyvärr. Men de foton som jag sparar lägger jag på minneskort, mailen och Dropbox.

  Ha en bra dag
  Kram Anna - Mitt hus på landet

  SvaraRadera
 2. Så fin kudde! :)

  Heter din son med Noah? Fint ;)
  Vad står W för då?

  Jag har börjat redigera mina bilder, sen jag bytte blogg. Tycker bilderna är viktiga! Och då förminskar jag dom också och lägger dit en textrad med bloggadressen. Men det är viktigt att ändra en kopia tycker jag, för om du ska framkalla sen så kan det bli dålig kvalité om bilden är för liten.
  Vet du vart jag kan se utrymmet?

  Ha en fin dag!!
  Många kramar

  SvaraRadera
 3. det här med foton är en hel vetenskap...!
  Jag redigerar alla bilder som jag lägger ut på bloggen, och minskar dem till 800 pixlar, då är de "gratis"... Men i mitt program (photoscape) sparas alltid originalet i en egen mapp, så man redigerar inte på det, väldigt bra faktiskt!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder från ert hem! Gillade fåtöljen.
  Jag är usel på att framkalla foton tyvärr. De sparas bara på datorn (de viktiga sparas även på sonens dator). Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Var ju tvungen att läsa om du fått några fler bra tips ang. foton. Ser att HönaPöna använder samma program som mig, gratisprogram som är riktigt bra ;) Och hon har helt rätt, det sparas en kopia redan.

  Så fina namn dina killar har :)
  Wiggo var med på listan nu på tredje.

  Nja, det här med dagis har pågått ett tag nu. Och idag fick jag veta av en annan förälder att hennes son inte heller trivs. Dom har två "stora avdelningar" och det är väldigt dåligt blandat med barnen där.. Så det kändes skönt att någon mer också reagerat! Så kanske att vi kan hjälpas åt och ta upp problemet.. Det är hemskt när barn inte trivs.
  Tack för dina ord förresten :) Allt är stöttande när huvudet går i högvarv!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag minskar alla mina bilder till st 600. När jag sedan lägger in dem blir det lagom storlek om jag trycker dem på "ursprungsstorlek" (tror det heter så :)

  ...och ja, jag redigerar allt...lite!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. De där Tine K lyktorna är fantastiskt fina! Det är en fasa om alla bilder skulle försvinna, så vi för över till en annan hårddisk emellanåt. Bilderna redigerar jag alltid, i Photoshop eller Photoscape beroende på tid, och sedan sparar jag till 600 pixlar. Om man använder Photoshop så ska man gå in på arkiv - spara för webb... då blir de ordentligt stora även om det är en liten bild ( som 600 är ). Hoppas detta hjälpte dig! Ha en go dag!

  SvaraRadera
 8. Kan bara hålla med om att antalet bilder svämmar över. Redigerar lite ibland och inväntar just nu photoshop så då blir det nog lite mer trixande med bilderna :) Är inte heller så bra på att framkalla men har precis köpt en ny skrivare som lär vara en fena på att skriva ut foton så då blir det kanske lite mer framkallning.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja mycket bilder bli det. Är så ny i allt detta så jag lär mig något nytt varje dag o det är så roligt o spännande. Fint o mysigt har du hemma hos dig. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Så kul att du besökt min blogg igen :) Jo, spännande och se hur mycket ögonfransarna växer.
  Har gått in via Älvsbyhus och bloggarkiv där man hittar även oss för att se lite hur dem som bygger nu gör. Ä- hus har gjort flera av de förändringar som bland annat vi frågade efter när vi byggde. Ex, fler fönster och köksfläkt badrumsinredning mm. När byggde ni? Vilken husmodell har ni?

  Önskar dig en fin kväll :)

  /S

  SvaraRadera
 11. PS,väldigt fina bilder fån ert hem :)

  /S

  SvaraRadera
 12. Jo, det tar ju slut efter ett tag o man måste betala fortsättningsvis eller ta bort bilder.
  Men kostnaden är liten så jag tyckte det var ok!

  kramen

  SvaraRadera
 13. Ja fixar då inte me nåra bilder iaf, dels för att ja inte ids/hinner o dels för att ja inte har en fotoblogg =p.

  SvaraRadera
 14. Å de där bilderna, mitt ständigt dåliga samvete!! Satt idag och försökte hitta en specifik bild från 2007-2008. Så jäkla många bilder, så jag hittade den inte. Frustrerande!

  Tack, jag är såååå nöjd med köket! Sitter här och myser! :)

  SvaraRadera
 15. Jag skulle verkligen behöva rensa bland bilderna och spara över allt på den externa hårddisken och kanske på usb-minne också :). Det vore ju bra trist att bli av med alla bilder om datorn pajar.

  Fina bilder du visar, kudden är underbar! Må så gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 16. Här hemma har vi två externa hårddiskar som vi sparar alla bilder på. Den ena är på 1 TB och det får plats MASSA bilder och det är bra när man precis fått barn och tar bilder på ALLT!;) När jag redigerar bilder använder jag Photoshop, men jag lägger inte ut så mycket bilder på mina bloggar:) Tårtbilderna brukar jag inte redigera. De brukar jag bara beskära så att det inte blir så mycket "luft" med:)

  SV:
  Oj, då kanske vi kommer få barn födda på samma dag:) Det hade varit coolt;)
  Ah, samma som för mig då. Därför får jag ju ett planerat snitt nu. Så skönt!;)
  Ni hade det visst ganska kallt under vistelsen i Branäs. Var glad att ni inte var där under måndagen för då hade vi -27 grader. Inte så rockig temperatur att åka skidor i;)

  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 17. Ouh, där har vi ett måste som jag älskar att glömma bort! Mina bilder ligger huller om buller i kameran och i telefonen...för att inte tala om alla de foton från tidigare år som ligger gömda i kartonger i stora, osorterada högar! Hua! Bäst att jag ser till att glömma bort alltihop igen;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 18. Fotöljen såg inbjudande ut! Skulle jag gärna krypa upp i med ett gäng filtar! Kylan fortsätter och visst går vi ut, men vi bergränsar såklart utevistelserna lite mer än annars.

  SvaraRadera
 19. Vad du är duktig! När jag köpte min mac så tänkte jag att nu ska det minsann bli ordning o reda... men du, jag är lika slarvig som alltid... huller om bladder,,, haha.
  mappar i mappar och jag förlitar mig på att det ska funka (har iCloud där de sista 1000 sparas i alla fall).
  Lägger ofta in Instagrambilder på bloggen, kopierar bildadressen bara... annars förminskar jag dom i "Förhandsgranskning..." dvs ändrar kvaliteten bara...Har tänkt göra en instagram-bok via Blurb så småningom... en vinterbok härifrån ön...men som du säkert vet... så är vintern inte över, så det får bli sen...Min dyra Nikon vilar gött i sin byrålåda, jobbar sällan...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Du får fortfarande kommentera på min blogg, don't worry! Haha!

  Sen jag skaffade min iPhone har jag blivit dålig på att fota med systemkameran eftersom den är klumpig att ha med sig. Jag redigerar nästan inga bilder som jag lägger upp på bloggen trots att jag har en massa käcka appar för det.
  Men om jag lägger upp foton på Instagram brukar jag ha ett filter på.

  Ang bok nr 2. Jag har inte kommit så långt i den ännu, men jag är så nyfiken på hur storyn kommer utveckla sig. Vad jag har hört från vänner som läst alla tre är tvåan och trean bäst. I tvåan får man veta lite mer om Mr Greys bakgrund tydligen.
  Håller med om att vissa delar i boken är sjuka! Men ändå måste jag läsa vidare. Hehe!
  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)