tisdag 20 november 2012

Blog award- Till lilla mig
Så glad jag blev. Så fint. Så speciellt. Så kul.
TACK igen...

så här skrev Fröken Gredelin:
Villa Ell: som jag nyss hittat i bloggvärlden och som verkar vara en trevlig tjej med livserfarenhet.


Nu har jag elva stycken frågor som jag ska svara på:

Vem är din största förebild i livet och varför just den personen?

- uuh! Jag tänker så det knakar! 
Det finns nog ingen kändis person, jag måste nog säga både mamma och pappa, som alltid stöttat, puschat och funnits där för mig, i både bra och värre situationer. Som fått mig att våga, som fått mig att bygga upp ett bra självförtroende, som har fått mig att tro på mig själv.

Fira jul i ett snötäckt Sverige eller på stranden i Australien?


-Stranden i Australien


Hur var du som tonåring?

- Jag var väl varken högt eller lågt, en normal tjej haha... Gick i skolan, gjorde läxor, sportade, letade efter fester på min moppe :-D 
Social var jag redan då.
Tonåring känns som tiden då man var runt femton, när jag var nitton stack jag till USA. 


Vilken är din absolut bästa egenskap?


- Omtänksam

Vad ser du som den viktigaste egenskapen hos en partner?


- Humor


Hur kom det sig att du började blogga och vad är ditt mål med din blogg?

- Jag ville ha något att göra, tycker om att skriva, ibland skriver jag fortare än vad jag tänker, så ironin kan finnas där ibland mellan raderna. 
Mitt mål?? Ja det är ju väldigt roligt när andra bloggare återvänder, 
och man får en "lära känna varandra" känsla, 
jag hoppas ju att jag med något eller några inlägg har inspirerat någon eller gett en tanke, eller skratt, eller ja vad som helst.  (oj det kanske finns någon som blivit ilsken)
Min blogg är ju lite om allt... Jag bjuder gärna på mig själv! 

Om du skulle flytta från den ort du bor nu, var skulle du helst vilja hamna?


- Chicago


Vad får dig att skratta?

- Mig själv, jag skrattar åt mina egna skämt och min man skrattar åt mig för att jag skrattar åt mig själv, skämt och sido men det är sant!!!
Jag skrattar åt mycket, jag är en öppen och social tjej... 

Rekommendera en blogg som du gärna läser...


- Fröken Gredelin, för att hon skriver så fint, så djupt och så personligt. Eftersom min bloggaktivitet är i "ny-stadiet" så har jag många nyfunna bloggare som jag ofta, nästan dagligen kikar in till. Och från dom hittar man till en ny osv osv. Och det är bloggar som berör, som får mig att gråta,som inspirerar mig med inredning, som är personliga, som handlar om vardagslivet, som har recept, som handlar om träning, som handlar om barn.

Vilken bok eller film har gjort störst intryck på dig?


Film: "The Help", 
An aspiring author during the civil rights movement of the 1960s decides to write a book detailing the African-American maids' point of view on the white families for which they work, and the hardships they go through on a daily basis.


Vilket resmål återvänder du alltid (gärna) till? 

- Jag har faktiskt aldrig återvänt till ett och samma ställe, men till samma land har jag återvänt. Jag skulle gärna vilja åka tillbaka till Sydafrika. 

--------------------------------------------------------------------------


Nu ska jag låta utmärkelsen vandra vidare till bloggare som har mindre än 200 användare, kopiera post-it lappen och göra elva egna frågor men, 
jag väljer för tillfället att bevara min egna lilla award, inte alls för att vara egoistisk, för detta var ju jätteroligt att bli uppmärksammad med, utan för att jag känner mig så ny med bloggandet så jag ger en blog award till alla er som kikar in här, till alla er som återvänder och till alla som lämnar, roliga, galna och fina kommetarer.


STOR KRAM TILL ER ALLA

8 kommentarer :

 1. Först måste jag bara säga: Fasen vad snyggt hjärtat blev! Fick lust att prova jag också men misstänker att jag skulle tröttna efter fem minuter och råka klistra ihop mig med mig själv:-)

  Vad kul att läsa dina svar! Jag skrattade högt när jag läste vad du svarat på "skrattar åt", haha, det är ju bra att man har roligt i sitt eget sällskap ju:)

  Jag insåg att det kanske lät lite konstigt när jag skrev livserfarenhet i motiveringen, det jag menade är att jag ju läst lite om de saker du upplevt i ditt liv, Jag beklagar att du behövt uppleva att förlora din mamma och att ni haft det tufft med att få barn! Jag gissar att det har gett dig vissa erfarenheter om livet även om man helst velat slippa... Det är det jag tycker är så fantastiskt med bloggvärlden, att man hittar människor som man annars inte skulle ha mött och får dela varandras liv litegrann genom bloggarna. Jag tycker också att det ger mig perspektiv på mitt eget liv och det är ju något väldigt bra. Jag har t.ex min mamma kvar och har inte haft svårt att bli gravid och det är ju något jag ska vara tacksam över och uppskatta, bra att bli påmind ibland!

  Sov så gott och en stor varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät väl inte konstigt med livserfarenhet!
   Nejdå det tänkte jag inte på, jag är väl kanske normal då
   eftersom det är väldigt MÅNGA där ute som har svårt
   för att skaffa barn, mer än man tror.
   Och att mamma inte finns med mig är något jag måste lära mig att leva med, jag måste lära mig att leva med sorgen... Jag är inte ensam om att förlorat en nära! Jag är öppen med att vi inte kunde få barn och min sorg efter mamma.
   Absolut ger bloggarna perspektiv, jag gillar att läsa bloggar där man öppnar sig om både bra saker och om jobbiga saker.
   Visst en blogg kan ju ha en rödtråd som bara skriver om inredning och mode och inte om sitt privata, det är bra bloggar det med.

   Men det är också härligt att se/läsa andra bloggar som delar sin vardag, precis som jag/vi man måste ibland pussla ihop vardagen, middag, träning, dagis, skola,tankar, impulsköp, ja andra tips och idéer här i vardagen!!!

   KRAM!

   Radera
 2. Grattis till din award!:)
  Jag gjorde precis som du och gav min till alla som kikar in. Det är så svårt att bara ge den till några när det finns så många fina och intressanta bloggar.

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-)
   Det är jättesvårt att ge vidare, men jag är också glad att jag har fått en award.

   Kram

   Radera
 3. Grattis till din award! Jag såg att du hade skrivit inne hos fröken Gredelin att du hade svarat på hennes frågor nu, och då blev jag så nyfiken att jag genast ville kika in! Åh, så roligt och spännande det var att läsa! Jag har själv lnte hunnit svara på frågorna ännu, men nu blev jag ännu mer peppad att göra det :-)
  Ha det gott,
  Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!!
   Jag kommer att läsa dina svar, så sätt igång ;)

   Radera
 4. Svar
  1. Tack, det var fint gjort av Fröken Gredelin

   Kram

   Radera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)