onsdag 9 december 2015

Grön grönare grönast


Jag är förtjust i hela kålfamiljen och att dom är fullproppade med
vitaminer och så nyttiga för oss är ju ett stoooort plus..
och inte kostar dom många slantar heller...

Jag norpade åt mig två nät med brysselkål i affären och 
i går stekte jag ena nätet eller ja inte nätet utan brysselkålen (i kokosolja)
svängde runt några varv i stekpannan,
otroligt gott och så enkelt...
Toppade med lite flingsalt...






Grönkål är ju också himlans gott och något gott jag åt
på julbordet när vi var ute för någon vecka sedan var
 färsk grönkål med granatäpple...
Riktigt gott, det kommer att hamna på julbordet i år
och har redan varit med i matlådorna till jobbet...
Grönkål åker gärna ner i smoothies också

Även om vi sätter i oss nyttigheter så tror jag att 
baskilusker och virus invaderar oss i alla fall...
för idag är min lediga onsdag en 
vabonsdag, jag har en skållhet kille i soffan och en
som känner sig si sådär...

Det blir en vabdag med de bästa idag

Ha en fin onsdag

15 kommentarer :

  1. Lät ju gott både det med grönkålen ( som är rätt ny för oss här hemma :- )), men även brysselkålen. Fick tipset här på jobbet av en att just fräsa färsk broccoli i het pannna och bara ha lite vitlök och flingsalt på, att det skulle vara gott. Mycket att testa...:-) Kramizz och krya på sig för lillkillen./Laila

    SvaraRadera
  2. Men ohh så gott, tror min syster brukar ha grönkål om jag minns rätt på julbordet =D

    SvaraRadera
  3. Hej
    Brysselkål är ju inte en av mina favoriter direkt, har provat men det är väldigt speciella i smaken. Jag äter nog väldigt lite kål.
    Idag står det kvälls jobb på schemat och jag börjar 13 hatar att börja 13 känner mig mest stressad hela dagen. Vi ska ha julbords knytis idag på vårat sista möte för året. Så det kommer bli trevligt i alla fall, vi ska också byta julklappar. Imorgon har jag ledig dag ska bli skönt, men sen jobbar jag hela helgen. Nästa vecka är det dags för ultraljud och sen efter det så blir det troligtvis att vi åker till sambons stuga i Fjätervålen och blir kvar där över helgen, så det blir en kort visit och det tar 6 timmar enkel resa.
    Ha en fin dag och hoppas att sonen kryar på sig snart
    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Älskar också brysselkål... Såååå gott!! Hoppas att ni får en fin vecka. Kram

    SvaraRadera
  5. Så trist med sjuka små. Krya på! Kram Camilla

    SvaraRadera
  6. Grönkål har jag aldrig smakat men brysselkål är så gott. Krya på er. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Visst är det gått med kål. Grönkål stekt i olivolja med vitlök, lite salt och peppar. Så gott! Pizzasallad, brysselkål och kåldolmar hör till favoriterna.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  8. nja, det där är inte min grej, men brukar lägga nån på tallriken till jul för att det ska se bra ut :-)
    Mannen undrade just när jag ska bli av med min förkylning som jag har haft i veckor, till jul kanske?!
    Krya på lille killen!

    SvaraRadera
  9. Jag älskar också kål. Dock gillar inte min övriga familj det lika mycket. Blev sugen när jag såg dina bilder

    SvaraRadera
  10. Ha en fin kväll trots sjuklingen. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. Grönkål är bland det bästa du kan äta;))...gjorde en sallad på den julen i fjol...blev så där ;)...dottern är ju vegetarian så lite grönsaker har vi nog på julbordet ;))...brysselkål gillar jag däremot inte ;)....ha en fin morgondag (torsdag)....
    Kramis bia

    SvaraRadera
  12. Tack söta du <3
    Å, det lät verkligen supergott! Jag ääälskar brysselkål och grönkål med. Men just nu tål min mage mest skorpor o nyponsoppa... Lätt o lagom roligt va;-)
    Å hu.. Inte kul att vara sjuk. Hoppas han kryar på sig snart!
    Kraaaaaam Anna

    SvaraRadera
  13. Dom tiderna nu med mycket baciller.
    Vi åt grönkål igår med någon isterbandsröra. Ica-matkasse. Lite svårt för isterband. Fick även brysselkål med. Få se vad vi hittar på med det? Tror mannen har lite svårt för dom då de fick mycket bryssel som små. :)

    Ha en toppen dag!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  14. Mer grönt till julbordet! Gillar inte brysselkål, men detta måste jag prova i kokosolja. Tack för tipset.
    Ha en skön torsdag kväll.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  15. Tack det här måste provas
    Vi provade att grilla grönkål i ugnen med salt men nja ingen i familjen åt ;)
    Har du Olja eller något mer till grönkålen ??
    Vad serverar du till brysselkålen ??
    Gillar barnen ??
    Kram

    SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)