tisdag 9 december 2014

Det är bara att ta tag i det...

Juletider är insamlingstider...
 Både i skolan och på förskolan!
Jag är väl en av dom som drar sig lite, det är inte så att jag sitter
och hojtar och viftar med armarna att jag kan ta ansvaret för att paket skall
inhandlas men nu är det nära skäms-gränsen, nästa vecka är det jullov och ingen
har tagit tag i det, kanske några har gått ihop i små grupper för julklapp inte vet jag.
men nu har jag mailbombat klassen och i eftermiddag kommer
jag att pappersbomba på förskolan...
 
Ger ni paket?? I grupp eller bara ifrån ditt barn??
 
 
Igår startade jag veckan med ett kettelbell pass eller
avslutade måndagen kanske man säger ;-)
så när jag kom hem på kvällen pyntade jag lärkträdet
tanken var att dekorera julklapparna med
kulorna men jag har fler kvar så i år blir det båda alternativen...
 
 


 
 
Ha en fin tisdag...
 
K R A M

21 kommentarer :

 1. Så vackra foto ♡ .....
  /Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint och så hurtig du är!
  Kan du skicka över lite energi till mig är du söt:)
  Hmm, ja jag får nog ta tag i det... Men helt ärligt så är det INTE min tur, jag gör det typ alltid.
  Fast ett år köpte jag bara från Tyra och en kompis.
  För det verkar vara så att bara för att man sagt att man kan vara klassförälder som ingår tydligen detta uppdrag där. Vilket jag personligen tycker är ganska så märkligt... Det är ett helt annat slags engagemang det tycker jag.
  Har jag fel tycker du?
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Känner igen den där ångesten att-ingen-tar-tag-idet...! Jag gjorde det ett år och blev så ledsen på att folk inte kunna bidra med en ynka tjuga till våra fina pedagoger... Året efter tog ingen tag i det så då tröttnade jag och gav från bara oss. I år däremot funkade det klockrent i förskoleklass.
  Fint med lärkkvistarna!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint.
  Vi har "dagis föräldrar" som håller i insamlingen, även om jag inland funderar på om man även ska ge något själv?
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du gör så fint med de underbara lärkkvistarna! Läckert!

  Och ang insamlingen så är jag jättenyfiken på vilka svar du får! M har ju gått på en pyttewaldorffsk förr och i småbarnsgruppen var det fyra barn. Jag frågade en familj men de ville ge nåt själva. Nästa familj ville bidra med 20 kronor vilket alltså hade blivit en present på 60 kr för oss tre familjer... Så vi köpte bara från oss o fortsatte med det. Nu när han går på kommunal förskola så inser jag att jag inte har en aning om hur man gör! och inte känner vi några som redan går där att fråga heller .Ska följa din tråd här! Och så nästa fråga- VAD ska man ge?
  Kraaam från en förvirrad mamma:)

  SvaraRadera
 6. Dessa insamlingar!! Brukar vara någon som tar tag i det och då bidrar vi till stacken. Har man klassföräldrar gör ju dom det ibland. Men man ska göra som man själv vill. Vill man ge själv så gör man det!

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Ahhh, vad drygt det är, tycker jag!!! När äldsta sonen gick i skolan var det nästan bara jag och en klasskamrats mamma som var klassföräldrar och fixade med allt hela lågstadiets tid.. Man tröttnade!
  Hoppas du får svar på din mail-bombning...
  Så fint du pyntat lärkträdets gren. Jag var supertrött igår kväll ( som alltid nu för tiden...) men trotsade mig själv och stack ut på en löprunda. Sååå sköööönt....
  Ha det gott, kram Kate

  SvaraRadera
 8. Sånt där är alltid klurigt, speciellt när ingen tar tag i det.
  Förra året var vi klassföräldrar och då blir det ju rätt naturligt. På Gideons förskola vill jag helst slippa eftersom det också är mina kollegor. Men vi är med på insamlingen, och så kan det bli något litet från bara honom när det väl är dags för jullov också!

  SvaraRadera
 9. Tack och lov, var min första tanke, behöver jag inte fundera på sådana där saker längre…
  Minns hur jobbigt det var att tjata om de där kronorna som skulle samlas in och oftast var
  det samma varje gång som glömt…
  Så vackra foton du bjuder på!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 10. Det är så skönt nu. På killarnas skola höjde de årsavgiften med några tior och tar pengar därifrån och ger till alla lärare. Så slipper vi det. Kram Anette

  SvaraRadera
 11. Vi samlade in pengar hela klassen, nu är det lite annat med gymnasiet och han bor
  20 mil hemifrån. Fint du har pyntat :)
  Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Jag brukar alltid samla in, men nu är jag så himla less på det.Har samlat in till dottern fröknar från dagis fram till i somras(hon är tolv nu) så ca 2 ggr/ år i 10 år. Har även samlat in varje år på dagis Nu överlåter jag "bollen" till någon annan, men har köpt varsin fin burk(på Gekås) som jag tänker fylla med godis om ingen annan samlar in.
  I mellankillens förskolegrupp har en annan mamma samlat in pengar i år och i minstingens har jag inte heller hört ett ljud så där har jag också köpt burkar till godis.

  Kram Stina

  SvaraRadera
 13. Mina barn är så stora att det samlas inte in längre. Innan gjorde vi det. Skönt de är vuxna idag. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 14. Så fina dekorationer. Vi ger till våra barn,barnens kusiner och sen har vi vuxna en paketlek! :) Kram

  SvaraRadera
 15. Fina bilder!
  Klassföräldrarna fixar med insamling i skolan. Och på dagis hade vi en föräldragrupp som hade hand om det. Men nu kom jag på att vi i lillgossens klass nog inte har några klassföräldrar, och vi har inte fått någon info om att det ska samlas. Rackarns, jag orkar nog inte ta tag i det så jag fixar nog något eget bara, min energinivå är för låg just nu :(.
  Gött att få avsluta måndagen med ett kb-pass, heja dig!
  Ha det gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 16. Vi har insamling i Elias förskoleklass. I Hannahs klass är det ingen som tagit tag i det än, och jag tänker inte göra det, jag har gjort det tillräckligt många gånger. Men om jag inte hör något, så kommer vi köpa något från Hannah i alla fall.

  SvaraRadera
 17. Åh så fint med lärk kvistar ;)............har sett ett stort träd nära stan...man ska kanske gå dit och stjäla lite, hihi....nää då, jag bara skämtar....men det ligger vid en skola och väg, så det är nog ingen som skulle reagera...vår dotter är 19 år, så insamlingar var ett tag sedan...och det klarar hon nog själv om det skulle bli så ;))
  Kram bia

  SvaraRadera
 18. Så snyggt pyntat.
  Helst ser jag ingen insamling alls eftersom det slår hårt mot somliga som lite har. Så har jag alltid tyckt... nu är jag själv lärare och hoppas på att ingen som inte har råd känner sig tvingad att ge mig något.
  Kram.

  SvaraRadera
 19. Pjuuu det där är över för min del..... inte det roligaste uppdraget om jag säger så. Fint du har pyntat lärkträdet. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 20. Så fint du pyntat i lärkträdet och du den där önskan om Maria Åkerberg kommer jag att ge till mig själv om jag inte får den i julklapp vill säga;)

  Fin kväll till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 21. Har nästan glömt hur det var :o, men inte startade jag någon egen insamling jag skulle aldrig orka driva in pengar från folk. Jag var naturligtvis med på andras insamlingar men det känns som om jag oftast fixade present själv från barnen.Lycka till i alla fall ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)