torsdag 12 september 2013

Fotografering...

Det är en BIG day i skolan idag för Wiggo...
Skolfotografering!
Nya jeans (som f ö var ett rea kap på Zara för ynka 79kr),
  t-shirten skulle hänga halvt om halvt i och utanför jeansen, håret skulle stylas och vaxburken skulle med i väskan i fall om att håret förstördes innan fotograferingen...
Viktigt viktigt viktigt...
 
Jag fick mig ett gott skratt om huuur viktigt detta är för honom, tredje året nu, hur ska det fortsätta...
Själv minns jag mitt klassfoto från första klass...
 
Jag tror inte att jag var lika noga med hur jag såg ut...
Solblekt hår, hockeyfrilla...
Jag var mer en Simone i "Dårfinkar och dönickar"
än söta prinsessan som var klädd i tyll och rosa...
Innan fotograferingen hade vi varit och åkt skridskor (hur tänkte man där)
så där satt jag på första raden med
en grå/cerise munkjacka och cerisa tights med resår under fötterna,
någon som minns dom???
halva klassen hade fläckar av varmchoklad på tröjan och jag,
jag hade en chokladfläck i pannan...
 

 
Ja nu är det väl möjligt att redigera korten bättre än förr, eller en fotograf som kan påpeka matrester eller liknande i ansiktet, men min mamma och pappa tyckte säkert att jag var det sötaste i vilket fall men min fläck i panna...
precis som jag tycker att Wiggo är det finaste som finns,
med eller utan vax eller t-shirten hängande på sne...
 
Ha en fin fin torsdag
KRAM!!
24 kommentarer :

 1. Vera har också fotografering i dag. Jag tänker efter och kommer på att Jag själv minns inte mina fotograferingar förrän i mellanstadiet, konstigt. Man var ju så nervös över hur man skulle se ut i katalogen...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Ja herre gud. Sina egna skolkort vill man knappt kolla tillbaka på. Vilka fisyrer. Vilka kläder. Men som sagt vi var ju snygga då :-)
  Wilma har haft sitt skolfoto så nu väntar jag med spänning på korten och på skolkatalogen. Hon var väldigt noga med vad hon skulle ha för kläder på sig när det var dags för fotografering. Det blir värre och värre oxå. Kräsnare och kräsnare. Vart ska detta sluta :-) ha ha.
  Casper har fotografering på måndag. Var och klippte honom här om dan för hans hår var sååå långt. Nu ser han ut som han ska igen, utan tovor i håret :-)
  Han struntar dock vad han har för kläder på, bara han får komma till dagis och leka. Jeans och skjorta eller en snygg tröja blir det. Ska bli spännande och se hur han blir när han blir större när det är dags för fotografering.

  ha en underbart fin dag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha ja visst är de viktigt med skolfoto!
  Jag va nog inte heller den där prinsessan. I 3an klippte jag av mig allt hår o såg ut som en pojke. Mamma va inte glad men jag va envis. Första tjejen i klassen o kapa av allt.
  Men i 9an kom jag i håg att jag va hård med håret utsparat o luggen rakt upp. Hahah ja du o resåren under foten hade jag väl däromkring också :)

  Dottern går ju på dagis o om nån v ska de ha fotografering. Hoppas på bättre foto än förra året. Mammor o pappor får ju inte va med o jag frågade henne efteråt om de gått bra. -Jaaa de va jättekul! fick jag till svar.
  När sen man fick se korten satt hon o hängde med huvet o läppen hängde ner, såg ut som hon skulle böla när som helst! nä inte kul, vi best inga kort iaf.

  Oj lång kommentar :)
  Ha en skön dag
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Oj vilka minnen där... Jag minns nog mest att jag alltid lyckas bli sjuk precis den dagen då fotograferingen skulle vara. Det betyder att jag inte finns med på en enda skolfotobild som finns inlagd på mina klasser på Stayfriends. Jag tror nog att jag var ganska osynlig på den tiden...
  "Våra" ungar har foton i parti o minut, så många omgångar som det bara går. Tur att bilderna flyttade med ungarna ur boet, annars hade vi inte fått plats här i lägenheten... det blir många i nio+tre år gånger antal barn...
  men några har vi såklart kvar.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Härliga minnen och jag kan hålla med om att det inte var lika noga förr - vi själva brydde oss nog inte heller i samma utsträckning som barnen gör idag. Om jag inte minns helt fel så la min mamma fram kläder till mig varje morgon tills jag började högstadiet - ingen egen vilja där inte. Hoppas han blir nöjd nu med sina foton i alla fall ;)

  Kram ullis

  SvaraRadera
 6. Härliga minnen och jag kan hålla med om att det inte var lika noga förr - vi själva brydde oss nog inte heller i samma utsträckning som barnen gör idag. Om jag inte minns helt fel så la min mamma fram kläder till mig varje morgon tills jag började högstadiet - ingen egen vilja där inte. Hoppas han blir nöjd nu med sina foton i alla fall ;)

  Kram ullis

  SvaraRadera
 7. Åh jag minns själv hur viktigt det där var! Man ville ju inte få hem ett hemskt kort som släkten skulle hänga på väggen. Jag tror han blir alldeles utomordentligt söt på sitt foto! Jeansen var för övrigt fantastiskt fina!

  SvaraRadera
 8. Tänk, jag önskar att det kunde vara mer så! Att våra ungar glatt lät sig fotas med en chokladfläck i pannan, förvissade om att de är finast i världen ändå!

  Kramar till dig och de dina!

  SvaraRadera
 9. Ja det är viktigt det där med fotografering. Min yngsta hade foto på Kinder i onsdags. Normalt har hon "skoltröja" när hon är där och har alltid haft på fotona genom åren. Men nu är det bara en termin kvar sen slutar hon Kinder i december och skolan väntar nästa år så inga nya kläder. Så hennes Kindertröja är väldigt urtvättad och inte snygg. För en gångsskull fick hon så ha "vanliga kläder" och oj så hon ville piffa och ha sig och hon är bara 5.5 år. Håret var nog det viktigaste, hur tofsen skulle sitta och vilket hårband osv.....
  Minns ett sådant foto som du skriver om från min egna skoltid. Gick i etta tror jag och vi hade precis haft gympa och var alla mer eller mindre blöta i håret, hur snyggt var det?. Minns att min mamma var rätt irriterad på de fotona.
  Tur att redigeringstekniken gått framåt.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 10. Hihi Klart det är Viktigt med skolfoto ...
  Minns mina egna ;)

  /Kram Kram

  SvaraRadera
 11. Åh, det är klart att det är viktigt med skolfotograferingen. Själv längtar jag till den dag då jag ingår i ett sammanhang och får fotas tillsammans med mitt lärarlag och med mina elever :) Kram.

  SvaraRadera
 12. ja skolfotograferingen är viktig.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 13. Men vad roligt, hoppas det blir bra kort. Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Men vad roligt, hoppas det blir bra kort. Kram Anette

  SvaraRadera
 15. Men vad roligt, hoppas det blir bra kort. Kram Anette

  SvaraRadera
 16. haha... såklart att de tyckte!
  Jag har ett svagt minne av att de där tightsen med resår under kallades för skii-pants, kan det vara så?! :-)

  SvaraRadera
 17. Underbart!
  Man minns ju själv hur det va..:-)

  Må så gott
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 18. Ha ha, så skoj att han var så noga, då hoppas jag att allt gick bra för honom idag och att han blir nöjd med korten.

  Ja nog minns jag de där tightsen och jag minns att jag också var noga med kläder och utseende vid skolfotograferingen. Jag minns ett år när jag var såååå förkyld och jag var så besviken över fotona :-).

  Hoppas du har en bra kväll och får en bra fredag! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 19. Haha, ja lite skillnad är det då. Från min tid med. Jag hittade gamla kataloger här när jag rensade och i trean, då satt jag med en pocahontaströja med dålig passform och hade en lugg som borde klippts för några månader sedan. Haha, tider var det ja :)

  SvaraRadera
 20. Memory lane så roligt!!! Mitt kort i trean då hade jag spretig lugg fast fluffigt hår och turkosa örhängen i plast:-) kram Sara

  SvaraRadera
 21. Ha ha, vad gulligt att det är så viktigt för honom.
  Jag är imponerad att du kommer ihåg fotograferingen, jag kommer knappt ihåg det.
  Vad gulligt med chokladfläck i pannan, haha
  Ha en underbar fredag!
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 22. Cooling :), det är viktigt det där igenkänningsfaktorn är hög kram Diana

  SvaraRadera
 23. Det finaste man har =) Alltid. Oj så jag minns när det var dags för skolfoto. Kollar jag på gamla kort så var väl det jag tyckte var sååå hot då inte så hot idag *hihi*
  Klart att en liten klädkammare räknas, eller hur ? =)
  Kramen fina och ha en toppen dag

  SvaraRadera
 24. Klart jag minns leggingsen men gummiband under fötterna! Och Simone, precis, så var jag med, en pojkflicka med hockeyfrilla. :) Det var tider det! Kram

  SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)