lördag 7 december 2013

Lördagsbak...

Här hemma sprids en ljuvlig doft av nybakade lussekatter,
 ugnen går varm och plåtarna åker in och ut...
Vi kör lussekatter utan saffran, för ingen av oss är så 
förtjust i det och 
russinen räckte bara till några för vi är inte heller så förtjusta i russin...
men jag måste ändå ha russin på för att det ska kännas som en riktig lussekatt sen pillas
 russinen av och knycklas in i servetten när det är fikadags...
Ja så gör vi! 


Gårdagens julbord var fantastiskt gott och ja det blev för mycket mat...
redan efter sillen som jag gillar bäst kom mättnads känslan...

Nä dags att provsmaka lussekatterna...
och lite glögg till det

Ha en toppen lördag
K R A M 



26 kommentarer :

  1. Här luktar det Nybakat hihi
    Mumms/Kram

    SvaraRadera
  2. Mysigt med lussebak .Ha en härlig lördag .Kramar Rita

    SvaraRadera
  3. hahaha precis så gör vi hemma också! Ingen av oss gillar russin men nu upptäckte vi att Lilleman faktiskt gillar dom så han får hela familjens russinrason, gött för magen det ;)

    Kram

    SvaraRadera
  4. jag gillar också att pilla bort russinen, det hör ju liksom till! Fast här öser vi på saffran, love it!

    SvaraRadera
  5. Här blir det både saffran och russin i lussekatterna. En del av familjen tar dock bort russinen :). Ha en härlig kväll! Kram Camilla

    SvaraRadera
  6. Gillar ni inte saffra?!? Det var konstigt. Mamma glömde saffranet (hon hade det hemma, glömde bara att hälla i) ett år och de var oerhört goda ändå, men nog vill jag ha saffran alltid :) Hoppas de smakar.

    SvaraRadera
  7. En mysig lördag med saffransbak. Själv tänkte jag baka några av de sorter killarna har beställt till julens alla fikastunder i morgon. Ha en skön kväll. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Här äts det saffran men absolut inte russin, fast skulle jag baka katter skulle vi också pilla bort dem! Men jag bakar bullar med smör och socker som fyllning ev mandelmassa. Kram ulrika

    SvaraRadera
  9. Nu fick du mig att le! Lussekatter utan saffran och russin? Aldrig hört talas om! Saffran och russin som så himla gott! Det ska ha bakats gula lussekatter igår, men Sven snodde strömmen så nu ligger jag efter i planeringen.
    Hoppas jag hinner i morgon! Önskar dig en fin 2a advent!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  10. Så goda de ser ut! Vi brukar göra lite med saffran och lite utan. Då blir alla nöjda. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. De ser goda ut, här bakas det minimalt har inget direkt intresse för det tyvärr.
    Önskar dig en fin kväll
    Kram Linda

    SvaraRadera
  12. Åh så gott! Vi ska baka det i morgon. I dag är det slapparläge vid öppna spisen. Mys :-)

    Kram N

    SvaraRadera
  13. Alla sätt är bra Jag tokgillar saffran så det måste det vara i mina lussebullar....mums. Kram Anette

    SvaraRadera
  14. Va roligt med lussekatter utan saffran. Har jag aldrig sett förr. Men smart om man inte gillar de. Kram

    SvaraRadera
  15. Jag gör tvärtom! Jag vräker i extra mycket saffran!

    Ha en fin andra advent! Kram Jenny

    SvaraRadera
  16. Så kloka ni är som gör som ni själva känner =)
    Själv älskar jag saffran och använder det gärna i såväl matlagning som bak. Har frysen full med lussekatter, men undrar ändå om jag har gjort tillräckligt;)
    Kram, önskar dig och de dina en fin andra advent!

    SvaraRadera
  17. Ja men klart man ska hålla på traditionerna och behövs det får man göra dem personliga så de passar.
    Tyckte ju att dina lussebullar såg lite bleka ut men så förklarade du ju hur det låg till. Här läggs russina i också mest för syns skull och så petas de ur. Min mamma tror att jag är galen och undrar om jag inte ska bli stor någon gång ;-)
    Hoppas hinna med saffransbullarna under veckan nu när saker lugnat ner sig något.
    Kram anette

    SvaraRadera
  18. ha ha, alla sätt är ju bra.
    jag älskar saffran och Matilda och jag har hunnit äta upp alla de lussekatterna jag bakade så det är dags att baka en ny sats, haha
    Ha en riktigt fin andra advent.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  19. MMMM ser SÅ mumsiga ut:) påminner om mina jular på landet..de var bara BÄST. Bor du i Göteborg förresten???

    Kolla gärna in min blogg idag...en underbar webshop ala julklappar:)

    Ha en fin vecka

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera
  20. Jag gillar heller inte saffran, kan ska ska baka utan jag med då.. :) bara för att!

    kram

    SvaraRadera
  21. Neeej, saffranen är ju det bästa! Jag fick en gång fusk-saffransbullar, där man använt gurkmeja, för gula skulle de vara, men utan att smaka. Besvikelsen var stor, haha! :D

    SvaraRadera
  22. Så gott! På fredag har vi vårt årliga lussebak planerat. Det ser jag fram emot. Kram

    SvaraRadera
  23. Så mysigt med lussebullsbak! Jag gör likadant med russinen, jag pillar bort dem men dit ska dem när vi bakar för annars känns det inte som riktiga lussebullar :). Vi har inte hunnit baka än jag hoppas hinna med det till veckan.
    Ha det gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  24. Gott med glögg och lusekatter! Det är det bästa med advent att det är aldrig fel med en skvätt glögg att värma sig med ;-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  25. Hej, här hoppar vi över årets julbak. Efter att ha slängt en hel burk pepparkakor och två lusselängder från förra året inser jag att ingen i huset äter det ändå. Vi är så tråkiga att vi helt enkelt glömmer bort det.
    Blir lite bröd och frallbak istället till Stellas 2 års kalas.

    Ja, många förstår och tycker det är bra att man inte ska äta för mycket sött....men lite far och mor-föräldrar tycker, men klart lilla Stella måste ha en bulle......grrrrr!
    Men tack och lov sker det bara vid få tillfällen. Här plockas ju också annars eventuellt lördagsgodis fram när hon har lagt sig, och den dagen hon börjar ifrågasätta får hon lite popcorn, sojabönor eller majskrokar till att börja med. Så tror jag hon blir nöjd :)

    Helgen försvann som alltid i ett nafs, mycket snö har vi med fått. Så vackert ute nu.
    Ha en härlig start på veckan, kram Malin

    SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)