onsdag 31 juli 2013

J U L I

Jag skrev tidigare i ett inlägg att denna sommaren har varit bland en av dom bästa på länge...
Det tycker jag fortfarande...
Nu har det i två tre dagar varit lite sol, lite regn, och lite åska...
Helt ok det med!
 Det är fortfarande varmt....
Juli sa svisch....
Hej Augusti...

Vackra Skåne

Så idag när det varit en blanding av sol och regn så får jag lite halvgalna idéer att måla om någonstans, kanske ta tag i sovrummet, åka och kolla in någon fräck tapet, nä just det plötsligt fick jag en idé att vi ska ha nya beslag till köksluckorna...
medans mannen ansåg att planering av ett vedskjul/bod var viktigare och jag insåg då när han med stora kliv måttar sitt bygge för mig och jag hummar lite, att sommaren 2014 ska jag ha ett grönsaksland... ett riktigt! 
Där inga, absolut inga rådjur ens ska våga gå i närheten...

Det blev upphåll och vi tog en cykeltur med lille N...

 Här är Juli....
Hemmaplan på stranden

Paus i Höganäs och stugan vi hyrde
Mot Helsingör, Naturhistoriska i Göteborg

Kollade igenom kameran lite och insåg att det var få bilder där och att sommaren 2013 sitter i Iphonen...
Ja det är väl så att telefonen är lättare att dra upp från bakfickan än att ta fram kameran och kameraremmen som gärna slingrar sig tre varv runt armar och hals innan man ska hinna ta ett kort och se efter lille N
Ja jag har det jobbigt jag att få till mina kodak moment!!! 

Nu väntas middag....

Ha en skön kväll!!!







23 kommentarer :

  1. Oj nu var det ett tag sedan jag var hos dig! Semester betyder ju väldigt mycket mindre tid framför datorn. Och nyttigt är nog det!

    Hihi jag började också börja tänka på målning och dylikt när regnet kom :-). Men nu är visst solen här igen...Så det får vänta!

    Ja oj vad juli försvann snabbt!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Ja, visst har vi haft en fantastisk sommar! Det där med kameran, där är jag helt med dig, haha! Stor som en tegelsten ska den kånkas på, tung och otymplig, upp och ner i väskan... Och när man väl får fram den så känner man sig som värsta pressfotografen när alla tittar på... haha! Fast ibland får man till just sånna Kodak-moments, då blir man glad att Klumpen togs med ;-)
    Kram! Judita

    SvaraRadera
  3. Ja det har varit en fantastisk sommar! Så mycket sol :)
    Men vi har inte fått mycket gjort i värmen. Jag som hade en massa planer :P Men det är ju helger hela året.

    Haha, de där med kameran känner jag igen. Sällan kameran får fota familj och äventyr, utan de blir mest inredning med den. Fast det borde vara tvärtom för familjebilder har jag hellre i bra kvalité :)

    Kanske gubben din å grannen smider planer för boden i garaget ikväll? Det kan säkert behövas lite öl till ritningarna ;) haha.
    Här ska min gubbe glo på fotboll hos en kompis, vilket jag inte vill! För min syster och hennes två barn sover över här, och jag hade gärna haft lite egentid med henne istället för att bära på en gnällig Vide som vägrar somna före 22 :P
    Men det blir säkert rätt mysigt ikväll ändå :)
    Hoppas du har en du med! :)

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Här har vi också summerat Juli månad idag, men det blev bara med ord! Fint med dina julifoton!
    Jag har haft en liten kamera som komplement till min stora, tappade den första i höstas så att den gick sönder.
    Köpte en ny och fick en knuff av en stor hund så den också ramlade i golvet och gick sönder!
    Suck... Nu har mannen hittat en som ska tåla att både tappas i golvet och i havet!
    Ha ha säger bara, jag förstår precis hur det lät när han var inne i affären och frågade
    efter en kamera till frun!
    Nu ser vi fram emot en härlig augusti månad!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vi har verkligen haft en helt underbar sommar, vi kan inte klaga på vädret i alla fall. Du har fångat Juli i härliga bilder tycker jag. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Jag fotar också mer med mobilen än kameran nu för tiden, det är ju så smidigt, man glömmer bort storkameran, hehe. Men håller med detta har ju varit en jättefin sommar så inget att klaga på egentligen och så trevligt ni haft det minsann =D

    Ohh tack, ja visst är det finfin vagn =D

    SvaraRadera
  7. Jamen tänk att det redan är augusti imorgon, det säger bara svisch, snart har vi hösten här. Jag tycker faktiskt att det är lite mysigt med lite mörkare kvällar och att få börja tända ljus och mysa. Och så här när hösten närmar sig så blir jag också sugen på att fixa och dona här hemma :-).

    Vilka härliga bilder du visar, verkliga sommarbilder. Stugan ni hyrde ser så fin ut, vart hyrde ni den, hyrde ni privat? Och visst är det lättare att fota med telefonen och lite skönt att slippa kånka runt på kameran.

    Ha fortsatt härliga dagar! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  8. Jag önskar att jag fotat mer med en kamera för bilderna blir lite finare. Å andra sidan fotar jag mer än någonsin nu när man kan göra det med mobil. Så härligt att du har en fin semester!

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Den där fin-kameran, den ligger i lådan... och iPhonen är ju så himla praktisk. Med överallt. Ser ut som ni har/har haft en supersommar. Fint väder hela tiden, inte ett moln i sikte...
    Den affären i Helsingör har jag handlat i förut! Har en blommig kjol därifrån!
    Jag är nog väldigt förvirrad i mina kommentarer. Så här går "födelsedagsresan". Två nätter/tre dagar i Köpenhamn (dagen D) sen en natt i Lübeck och en natt på slottshotell i Rügen. Sen bär det hemåt igen. Kph blir shopping och återuppleva gamla minnen från förr, och så kör vi kultur, mat o dryck resten... Ingen lång resa, men jag är så hemkär så det räcker gott för denna gången. Lilleman på pensionat, finkläder o träningskläder nerpackade och kärleken vid ratten. Kan det bli bättre?
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  10. Visst har det varit en toppen sommar =) Och det bara fortsätter.
    Ibland glömmer jag kameran, då önskar jag att jag hade en bättre mobil att fota med. Njut av dagen och ha det bra. Kramen

    SvaraRadera
  11. Haha, känner igen det där med kameran ;)
    Ja juli har bara swischat förbi. Men ser fram emot en ny spännande månad.
    Och det där med olika prioriteringsområden på vad som ska göras hemma känner jag igen ;)

    Jag vart snittadmed Stella då hon lurat alla och fixerar rumpan när det väl va dags. Dock läkte mitt sår så fort att jag tror jag testsprang redan när hon var två veckor. Men tyvärr fick ju bäckenet sig en känga då. Hopplöst svårt att vänta när man inte har ont.
    Denna gång är man lite mer "mörbultad" och det är precis vad jag behöver för att kunna ta det lugnt ;)
    Men suget efter att se hur mycket kondis och ork som finns kvar är stort.

    Njuter du fortfarande av härlig semester? Så mysigt med cykelutflykt.
    Ha en skön torsdag. Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Jag gillade Tom Cruise i filmen han spelade mot Cuba Gooding Jr och Renee Zellwegger...men vad hette den nu då...äsch skit samma! :-)

    Vad gör ni idag? Jag skall till Rusta och leta lite smågrejer, sedan hem och plocka lite innan familjen kommer hem. De kommer nog inte hem förrän sent ikväll, så jag kan ta det lugnt.

    Appropå väder, jag håller med dig fullständigt, det är så fantastiskt fint väder denna sommar, det gör inget att det regnat några dagar, det behövs ju!

    Kramelikram!

    SvaraRadera
  13. SOS! Hjälp en nyfiken man i sin bästa ålder! :) Kan inte placera hamnen och orten från kortet från Skåne. Borde jag kunna. Juli 2013 var vädermässigt en riktig höjdare. Hoppas att augusti blir bra också. De sista dagarna har vi äntligen börjat på några av våra sommarinomhusprojekt som droppats när vi helst tillbringat tiden utomhus.

    SvaraRadera
  14. Men vad härligt det ser ut. Ja tänk att det redan är augusti. Vad hände med juli liksom?! Ha en underbar månad och njut av sommaren. Kram Nina

    SvaraRadera
  15. Hej augusti, ja jisses vad sommaren springer iväg! Ser ut som Juli var en härlig månad och förhoppningsvis varar sommaren ända in i september!
    På lördag testar jag bakluckeloppisen igen men det ser ut som det blir åska, IGEN!! Roligt att höra vad du tyckte!

    Ha det gott och njut av era härliga lediga dagar!

    Kram

    SvaraRadera
  16. Underbar sommar & den är inte slut än :)
    /Kraaam Annmi

    SvaraRadera
  17. Vilken fin sommar vi har haft! Men så fort det går, börjar jobba på måndag...
    Vilka härliga julibilder du visar! Visst får man många idéer, vi hade hoppats på att hinna bygga ett vedförråd.

    Kram och ha en härlig augustimånad!
    Agneta

    SvaraRadera
  18. Härliga julibilder!! Helsingör är himla mysigt... tog en tripp dit igår :-) Ha det riktigt gott... nu njuter vi av (förhoppningsvis) varma augustidagar!

    SvaraRadera
  19. Härliga bilder! Visst är det lustigt att man vill olika saker och ändå tror att den andre vill samma sak som en själv!? Jag frågade J i morse vad han ville göra, helt inställd på att han kunde läsa mina tankar, och så svarar han nåt annat! Det blev en kompromiss… Kram Sara

    SvaraRadera
  20. Vilket härligt Juli ni har haft !!!!
    Och fint har du shoppat oxå både byxor och underbar stråväska :))))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  21. Åh jag hoppas med på ledigt, det ska bli så härligt att åka iväg en stund och njuta. Ja du kontrast kan man verkligen säga från snö till grönt, men det är vackert.
    Ha en bra kväll
    Kram Linda

    SvaraRadera
  22. Vilka härliga juli-bilder du bjuder på! Nu hoppas vi augusti blir lika najs... :)
    Kram kram

    SvaraRadera
  23. Härligt sommarpotpurri av bilder. Blir ju lätt så idag när man har mobil med sig. Min tar dock inte så bra bilder så den är en nödvariant när jag glömt allt annat.
    Vad spännande att få se fram emot att ha ett grönsaksland nästa år. Mycket planering kan det bli under den mörka årstiden att se fram emot. Här börjar det bli dags att ta tag i trädgårdsplanerna. Bara en vintermånad kvar och antagligen inte så många frostnätter kvar. Bara den risken är borta så kan man börja plantera ömtåligare saker. Längtar redan efter tomater som smakar just tomater.
    Ha en fin helg!
    Kram Anette

    SvaraRadera

Vad roligt att du kikade in.... Lämna gärna en liten kommentar om du har tid, det uppskattas :)